På torsdag och tre dagar framåt är det dags för de årliga Hälsodagarna i Nordstan. För första gången finns idrott- och föreningsförvaltningen på plats för att visa upp sig tillsammans med en rad andra verksamheter inom träning, friskvård och hälsa.

− Vi kommer att presentera idrott- och föreningsförvaltningen med information om allt från våra friskvårds- och motionsanläggningar till hur man bildar en förening eller söker bidrag, säger Anna Rutgersson på Göteborgs Stad Idrott och förening.

Gratis testa kroppsanalysvåg

I montern blir det också tillfälle att gratis prova på en av de kroppsanalysvågar som i vanliga fall finns på Lundbybadet och Slottskogsvallen.

− Genom vågen får man en uppfattning om hur stor andel av kroppen som utgörs av fett och hur mycket som är vatten. Den kan vara bra att använda om man till exempel börjar ett nytt träningsprogram, då kan man väga sig före och efter, för att se om träningen gett resultat, säger Anna Rutgersson.

Når vanliga göteborgare

Hon ser förvaltningens medverkan på Hälsodagarna i Nordstan som ett bra sätt att nå ut med verksamheten till vanliga göteborgare.

− Nordstan är en bra plats när man vill nå dem som bor i Göteborg. Det är många som passerar där en vanlig dag, säger Anna Rutgersson.

Mässan pågår i Nordstan den 24 till den 27 januari. Kroppsanalysvågen finns i idrotts- och föreningsförvaltningens monter på följande tider: torsdag förmiddag, fredag förmiddag och söndag eftermiddag.