Gäller bokad föreningsverksamhet. Göteborgs Stad ändrar sig och tillåter organiserad föreningsverksamhet på stadens utomhusanläggningar. Detta efter att Folkhälsomyndigheten på tisdagen kommit med kompletterande rekommendationer. Från måndag 28 december kan föreningar boka tider på bollplaner igen.

Folkhälsomyndighetens förtydligande gäller vilka kommunala verksamheter och idrottsanläggningar som bör omfattas av de rekommendationer som annonserades den 18 december. Enligt förtydligandet som kom på tisdagen 22 december kan träning på idrottsanläggningar utomhus hållas igång om den sker på ett smittsäkert sätt.

Organiserad föreningsverksamhet

I lördags stängde idrotts- och föreningsförvaltningen samtliga anläggningar, inklusive alla utomhusplaner men har efter förtydligandet ändrat sitt beslut. Från och med måndag 28 december är det okej att bedriva organiserad föreningsverksamhet på de bollplaner som hyrs ut av idrotts- och föreningsförvaltningen och på bandybanan på Ruddalens idrottscentrum.

Omklädningsrummen är stängda, men toaletterna hålls öppna. Ändringen gäller bara bokad föreningsverksamhet, privatpersoner kan tillsvidare alltså inte boka tider på utomhusanläggningar.

Bollplaner upplysta kvällstid

För att uppmuntra till spontan fysisk aktivitet utomhus och som en trygghetsskapande åtgärd kommer belysningen tillsvidare att vara tänd kvällstid på tolv bollplaner. Det innebär att om planerna inte är bokade är det fritt fram att använda dem för spontanidrott i små grupper och på ett smittsäkert sätt. Se listan här nedan vilka planer och tider det gäller.

I övrigt är all verksamhet för alla åldrar fortsatt inställd i alla inomhusanläggningar som drivs eller hyrs ut av idrotts- och föreningsförvaltningen och Got Event.