Återgång till mer normalt läge i höst. Hallå där Emir Slavotic, avdelningschef för anläggning på idrotts- och föreningsförvaltningen. Hur har sommaren varit på Göteborgs Stads idrottsanläggningar?

Emir Slavotic.

– Det har varit en lugn sommar på våra anläggningar. Cuper har varit inställda så därför har det inte varit något tryck på våra planer. Gym och motionscenter har hållit öppet igen men det har inte varit någon trängsel. Precis som vanligt brukar det vara mindre tryck under sommaren då många väljer att träna utomhus.

– Av våra simanläggningar är det bara Lundbybadets utomhusbad och Lilla Amundöns bad som varit öppna för allmänheten. Det har också varit under kontrollerade former, där man i Lundby varit tvungen att boka sin plats för att det inte ska bli trängsel.

Vad räknar ni med under hösten när det gäller besökare?

– Vi räknar med att besöksantalet ökar nu. 23 augusti öppnade vi även inomhusbaden för allmänheten. Men vi kommer att hålla koll, och upplever vi att det är för mycket folk som vistas i simhallen kommer vi att stoppa insläppet.

Hur märks det på era anläggningar att det ändå inte är helt normala tider?

– Vi har anslag på alla våra anläggningar om att hålla avstånd, stanna hemma om man är sjuk och så vidare. På badanläggningar har vi också spärrat vartannat skåp för att minska trängsel och på våra gym är vissa av våra maskiner avspärrade.

Hur funkar det i sporthallarna i dagsläget?

– Vi har nästan gått tillbaka till det normala. Omklädningsrum får användas, kaféer kan hålla öppet och föräldrar kan sitta på läktaren under barnens träning. Dock gäller aktuella publikbegränsningar. Vi följer utvecklingen av smittspridningen och är beredda om vi behöver ändra något.

Foto: Frida Winter