Insamlingar och engagemang behövs. Musikhjälpen 2022 äger rum på Kungstorget i Göteborg 12–18 december. Nu bjuder Musikhjälpen in företag, föreningar och göteborgare för att inspireras till att skapa engagemang och glädje under insamlingsveckan. 24 oktober anordnas en inspirationsträff på Pustervik vid Järntorget klockan 18.

Anmäl dig här: Musikhjälpen – anmälan till inspirationsträff

Företag, idrottsklubbar, skolor. Alla kan vara med och bidra till att göra Musikhjälpen 2022 till en minnesvärd vecka och hjälpa till i insamlingen, där temat i år är: För en tryggare barndom på flykt utan krig.

– Musikhjälpen-teamet kommer till Göteborg för att ge inspiration kring att engagera sig. De berättar om Musikhjälpen i stort och ger tips och ideer. De tar upp olika exempel på vad andra har gjort tidigare, hur företag har skapat insamlingar eller auktioner till exempel. Det blir också mingeltid. Vi vet att det finns många som kan göra något tillsammans, säger Åza Rydberg, projektledare på Göteborg & Co för Musikhjälpen.

Plats för många roliga arrangemang

Det handlar dels om att fylla ytan utanför glasburen med engagemang. Men Göteborgs Stad har även en egen del av torget, som vetter mot Basargatan, som ska fyllas med roliga aktiviteter.

– På ytan sätter vi upp ett tält och det finns det stora möjligheter att göra annorlunda saker för att samla in pengar till Musikhjälpen. Ett företag kanske vill erbjuda massage något annat kanske kommer med en kallvattenspool.

”Stan ska sjuda av givmildhet”

Den som har en idé kan mejla Åza Rydberg på Göteborg & Co: musikhjalpen@goteborg.com.

– Det behöver inte vara en helt färdig idé utan vi är öppna för att bolla idéer.

Inspirationsträffen på Pustervik är klockan 18 måndag 24 oktober. Vill du medverka behöver du anmäla dig (se länk nedan).

– Det som är viktigast när Musikhjälpen nu kommer till Göteborg är att hela stan ska sjuda av givmildhet och kärlek. Vi ska visa att Göteborg inte bara är Sveriges bästa evenemangsstad utan att vi även är Sveriges mest påhittiga och givmilda folk, säger Åza Rydberg.