Två mil långt konsttråk genom stan. Inför Göteborgs 400-årsjubileum 2021 utlyser nu sysselsättningsprojektet Sätt färg på Göteborg en internationell konsttävling. Tävlingen är öppen för alla att komma med förslag på hur ett 21 kilometer långt konststråk från Blå Stället i Angered Till Röda Stens Konsthall ska se ut.

Läs mer här: Tävlingen Gothenburg Art 21

– Vi hoppas att folk tänker kreativt och stort i sina bidrag, säger Maria Jönsson, informationsansvarig.

Tävlingsbidrag lämnas på webben
Bakom tävlingen Gothenburg Art 21 står Sätt färg på Göteborg, som är en gemensam satsning från bland annat Göteborgs Stad, Måleriföretagen och Arbetsförmedlingen med målet att hjälpa arbetslösa ungdomar att få jobb som målare.
2EA2_2.jpg

Tävlingen sker på webben, där vem som helst kan ladda upp ett förslag på hur en valfri plats längs det 21 kilometer långa konsttråket ska få färg.

– Det är bara att hitta sin egen favorityta och sätta i gång. Tänk stort, var kreativ! Vi vill att stråket ska bli en turistattraktion som binder samman staden och samtidigt skapar jobb för ungdomar från hela Göteborg, säger Maria Jönsson.

Pågår till 6 juni
Tävlingen inleds den 4 april och det går att skicka in bidrag fram till den 6 juni. Allmänheten har sedan fram till den 3 juli på sig att rösta fram 21 favoritbidrag som går vidare till final.

Av dessa utser en jury två vinnare som belönas med 2000 euro var och dessutom själva får resa till Göteborg och måla upp sitt konstverk. Juryn utser dessutom tio vinnare som tilldelas 1000 euro var och får sitt konstverk uppmålat av ungdomar i projektet.

– Våra ungdomar får handledning av professionella konstnärer och målare, och det är helt fantastiskt vilken kvalitet deras arbete har. Vi kommer också att använda många fler av idéerna som kommer in än de tolv vinnarna – totalt siktar vi på att måla upp 2021 förslag, säger Maria Jönsson.

65A2_2.jpg