Berättarträff på stadsmuseet. Nu fortsätter Stadsmuseets populära berättarträffar för invandrade seniorer. Premiären på torsdag, 13 mars, har tema Uruguay.

På torsdag kl 13 kommer Jorge Plada och Aracelly Silvera till Stadsmuseet och berättar om livet i Sverige och i hemlandet Uruguay.

Poeten Hebert Abimorad läser egna dikter och Armando Liscano delar med sig av sina tankar om solidaritet i Sverige och i Uruguay. Det blir också dansuppvisning med Charlotta och Alexander. Och kaffe med smakprov på delikatesser från Uruguay.

Nya träffar i april och maj
Tanken bakom berättareftermiddagarna är att alla bär på en egen berättelse, som är värd att föra vidare och värd att lyssna på. Oavsett varifrån man kommer, finns ett gemensamt släktskap människor emellan.

Målet är att få till ”levande möten som förvandlar främlingar till vänner.” Och programmet brukar lockat mycket folk, i höstas kom mellan 40 och 80 personer till träffarna.

I vår blir det berättareftermiddagar på Stadsmuseet även 10 april och 8 maj. Tiden är kl 13 – 15 och det är alltid fri entré.