Höstens sista Berätta mera på Stadsmuseet. På torsdag 13 november kommer fyra göteborgare att berätta livserfarenheter från sitt gamla och nuvarande hemland – Gambia och Sverige. Dessutom blir det musik, miniutställning och gambiska panketter till kaffet.

Tidigare i höst har invandrade seniorer från Makedonien och Irak delat med sig av sina livserfarenheter på Stadsmuseet. Den 13 november är det säsongsavslutning för den uppskattade samtalsserien – och den här gången står Gambia i fokus.

Det är Sofie Mbye, Pa Mbye, Karanta Bojang och Amu Chang som ger publiken en inblick i hur det var att flytta hit från Gambia.

– De har bott här länge och har mycket att berätta om olika möten med det svenska samhället och kulturen, säger Nélida Becerra.

Dembo Jatta står för musikunderhållningen och till kaffet serveras en gambisk specialitet – det friterade bakverket pankett.

Samtalsserien Berätta mera arrangeras av Senior Göteborg i samarbete med Göteborgs stadsmuseum, ABF och nätverket Att åldras tillsammans.