45.000 har sett den hittills. Göteborgs konstmuseums utställning om serietecknaren och konstnären Jan Lööf har lockat så stor publik att den förlängs med två veckor. Många nya besökare är barn.

Egentligen skulle utställningen stängas söndag 22 januari, men får nu vara kvar till söndag 5 februari.

Utställningen i Göteborg är den första omfattande presentationen av den 71-årige Jan Lööfs konstnärskap. Här visas originalillustrationer till flera barnböcker och serier tillsammans med nyproducerade verk och installationer.

”Fantastisk publiktillströmning”
För första gången visas också flera av de modeller som skapades till inspelningen av Skrotnisse och hans vänner.

Konstmuseet har redan passerat 250.000 besökare i år, varav hela 45.000 lockats till Jan Lööfs verk.

– Det har varit en fantastisk publiktillströmning sedan utställningen öppnade i september. Vi visste att Jan Lööf skulle vara populär, men de här siffrorna har ändå överraskat oss, säger Anna Hyltze, intendent för utställningen.

”Har gett ringar på vattnet”
Jan Lööf är väl förankrad i flera åldersgrupper och har lockat många nya besökare som inte varit på museet tidigare. Inte minst barn och unga, där har besöksantalet fördubblats under året.

– Jan Lööf-utställningen har gett ringar på vattnet, när de som tagit sig till museet också gått vidare upp i samlingarna och upptäckt allt vad museet har att erbjuda, säger Anna Hyltze.