Hugade Johnny Cash-fans bör kommande helg bege sig till Frölunda kulturhus. Där visas ett 100-tal föremål ur radioprofilen Lasse Lindfors unika samling med personliga gåvor och annat med anknytning till den stora countrystjärnan. Allt från scenkläder till handskrivna originaltexter.

Lasse Lindfors, radioprofil från Norrköping, var nära vän med Johnny Cash i drygt 20 år. En vänskap som resulterade i att Lasse Lindfors i dag har mängder av föremål med anknytning till Cash i sin ägo. Flera av dem är personliga gåvor från den givmilde vännen.

Första gången i Göteborg

Ett urval ur samlingen har tidigare visats på några ställen i Sverige, bland annat i Rättvik och på Hard Rock Café i Stockholm. På Frölunda kulturhus ställs de ut i Göteborg för första gången.

− Något av det vi visar är tre olika scenkostymer, en revolver med hölster från filmen ”A gunfight” och en målning som Johnny Cash själv har målat. Det jag själv tycker är roligast är ett par handskrivna texter till outgivna låtar, säger Tomas Modig, kulturproducent på Frölunda kulturhus.

Ingår i ”Country weekend”

Utställningen pågår mellan torsdag kväll och söndag eftermiddag. Den är ett av flera inslag i Frölunda kulturhus ”Country weekend”. Hela utställningstiden finns Lasse Lindfors på plats för att svara på frågor.

Fotnot:
Vernissagen äger rum klockan 19.00 den 11 oktober. Entrén är 50 kronor.