Bad och politikerregatta. Lördag 18 juni öppnar Jubileumsparken för sommaren.  ”Efter flera år av pandemi och begränsningar känns det helt fantastiskt att få fylla badet och parken med besökare igen”, säger Ia Kjellsdotter på Jubileumsparken.

Saltvattensbassängen ”Allmänna badet” har fyllts med renat vatten från älven och på lördag 18 juni hoppar årets första badare i. På plats finns även park-och naturnämndens ordförande AnnaSara Perslow (C) för att inviga sommarsäsongen i Jubileumsparken.

− Vi ser fram emot en fullspäckad sommaröppning och sommarsäsong, säger Ia Kjellsdotter, verksamhetsledare på föreningen Passalen, som i samverkan med Göteborgs Stad ansvarar för aktiviteterna i Jubileumsparken.

Seglingstävling med kommunpolitiker

Under sommaröppningen blir det politikerregatta där några av Göteborgs Stads kommunpolitiker gör upp om segern i en kappsegling i hamnbassängen.

En liknande tävling hölls även inför valet 2018, för att ge göteborgarna en möjlighet att lära känna sina politiker.

Efter politikerregatta kan de som vill testa på att segla. Båtarna är tillgänglighetsanpassade och kan användas av alla, oavsett förkunskap eller funktionalitet.

Under öppningsdagen kan besökarna även testa på kanotpaddling, skateboard och hiphopdans. Samtliga aktiviteter är kostnadsfria, tillgänglighetsanpassade och öppna för alla. För kanotpaddlingen behöver du vara simkunnig och minst en person över 18 år måste också vara med i kanoten. Mat och dryck finns att köpa på plats, men det går också bra att ta med sig sin egen picknickkorg.