Klassisk julupplevelse. Det är premiär för Jul på Liseberg den 19 november. Besökarna utlovas en klassisk julupplevelse med fem miljoner juleljus, tre ton konstsnö och flera nya aktiviteter. På fredagsmorgonen tändes också den 116 meter höga julgranen.

Läs också: Nu börjar Julstaden Göteborg

Liseberg fick hålla stängt förra julsäsongen på grund av covid-19-pandemin. Men i år är det möjligt att ha öppet och intresset är stort. 155 000 parkbiljetter är redan sålda och 20 000 julbord, men det finns fortfarande biljetter kvar.

Mycket julstämning

Parken är fylld med julstämning, ljus, granar och konstsnö. Det finns också många aktiviteter att uppleva tillsammans med andra. I Lisebergstornet går det att fika i en värmestuga med utsikt över hela parken. Tomtehuset har uppdaterats och byggts ut. Det blir After ice för de stora och skridskoäventyr med kaninen Julius för de små på isbanan.

Julgranen tändes

Starten för julen på Liseberg och i Göteborg markerades genom att tända den stora julgranen på fredagsmorgonen. Precis som förra året var det Räddningsmissionen som fått äran att tända den. En insamling till förmån för Räddningsmissionen, som arbetar för att motverka utsatthet och utanförskap, har startat i Lisebergs sociala medier.

– För oss är ljuset en hoppets symbol om att det aldrig är kört, vare sig för någon enskild människa eller för världen i stort. Det hoppet tror vi på och arbetar för, säger Emil Mattsson, direktor för Räddningsmissionen.

Foto: Stefan Karlberg