Park- och natur har utökat. Tillsammans med flera olika aktörer har park- och naturförvaltningen smyckat stan med välbehövligt ljus inför adventstider. På Götaplatsen och Kungstorget lyser många granar och på Stigbergstorget finns en ny belysning i form av stora snöbollar i sju träd.

Förra året fanns tio granar i normalstorlek med belysning på Götaplatsen och 20 på Kungstorget. I år är det ännu fler.

– 20 på Götaplatsen och 25 på Kungstorget har vi i år. Vi tycker det blev väldigt fint och det kan hända att det blir ännu fler nästa år. Det är ett samarbete med Avenyföreningen och Innerstaden, säger Beata Löfmarck, planeringsledare på park- och naturförvaltningen.

Trädbelysning i Haga

Julbelysningen på många ställen runt om i staden görs i samarbete med olika aktörer. På Stigbergstorget och Amerikagatan har förvaltningen i år samarbetat med (b)id Stigberget för att skapa en trygg och vacker atmosfär. Här hänger belysning i form av snöbollar i sju träd. Nästa år utökas dessa med ytterligare sex träd.

– I Haga är det vi, Göteborgslokaler och Företagarföreningen i Haga som samarbetar. Här finns belysning i träden på Pehr Eriksons plats.

Cirkustält i år igen

Även Rosenlund pryds med tillfälligt ljus i vinter – i samarbete med Innerstaden – och i Brunnsparken har träden röda bollar. I Kungstorgets dubbla rader av kastanjer hänger ljusgirlanger mellan träden samtidigt som det inbjudande Cirkustältet av ljus i Lorensbergsparken lyser i år igen.

– Dessutom placerar vi ut granris och ljusslingor i flera planteringskärl runt om i staden. Det som är så härligt är att vi hittills inte har blivit av med någon belysning, trots att de inte är svåra att plocka med sig, säger Beata Löfmarck.