Aktörer skapar julstämning. Julpyssel, secondhandförsäljning och juläventyr med dans och musik. I stället för en traditionell julmarknad i Kronhuset veckorna före jul har Higab valt att göra något annorlunda i år. Fyra värdar bjuder in till varsin adventshelg med olika innehåll.

Det är Stadsmissionens Second hand, Hemslöjdskonsulterna Konst & Slöjd Västra Götalandsregionen, Svenska Balettskolan och Konstkåren HDK-Valand som står värdar för varsin helg i december.

– Göteborgarna kommer likt tidigare år kunna köpa hantverksjulklappar på Kronhusgården, men vi adderar nya upplevelser varje advent, säger Claes Boman, affärsutvecklare för Bagih Kronhuset.

Kan komma tillbaka och uppleva nya saker

Hållbarhet och återbruk är ett gemensamt tema som märks genom bland annat Stadsmissionens ”Svinn-café”. När Svenska Balettskolan intar Kronhuset blir det juläventyr för stora och små med luciatåg, dans och musik. Och sista helgen kommer studenterna vid HDK-Valand ha julmarknad med sina unika alster.

– Det fina med det nya konceptet är att besökarna kan komma tillbaka flera helger och uppleva nya saker varje gång, säger Claes Boman.

Kronhusjul pågår mellan 26 november och 23 december.