Göteborgarnas besvikelse fick Liseberg att ändra sig. Opinion lönar sig. Det kan man konstatera efter att Liseberg nu dragit tillbaka sitt beslut att inte ha sin jättejulgran tänd i år. ”Jag hade inte förstått hur mycket vår gran betyder för göteborgarna. Det är ett misstag som jag får ta på mig”, säger Lisebergs vd Andreas Andersen.

Förra veckan meddelade Liseberg att de inte tänkte tända sin jättegran. Anledningen var att det skulle bli för kostsamt, ett år då man tvingats hålla stängt såväl sommar som halloween och nu även till jul. Nyheten väckte stor besvikelse hos göteborgarna. Liseberg har fått massor av brev, e-post och kommentarer. En del har till och med erbjudit sig at samla in de 400 000 kronor som en tänd gran skulle kosta.

Reaktionerna och givmildheten hade effekt och nu har Liseberg ändrat sig och göteborgarna kommer at få njuta av den 20-åriga traditionen även i år.

”Värmer att se hur mycket Liseberg betyder för göteborgarna”

– Jag ansåg inte att det var en kostnad vi kunde prioritera i det läge vi befann oss. Men om vi kan vara ett ljus i mörkret under slutet av ett mycket svårt år måste vi prioritera på ett annat sätt. Liseberg ska vara en källa till glädje och det värmer verkligen att se hur mycket parken betyder för göteborgarna, säger Andreas Andersen.

Granen kommer att tändas någon gång i mitten av november och hållas tänd fram till trettondagen. Andreas Andersen vill dock inte ta emot några allmosor, utan uppmanar de som vill skänka en slant att göra det till någon välgörenhetsorganisation som stöttar utsatta göteborgare i stället.