Ingen isbana vid Kronhusgården. De hårdare restriktionerna har gjort att Julstaden Göteborg till viss del har behövt byta innehåll. Barnens Kronhusjul är inställd. Däremot får göteborgarna en julklapp i form av en upplevelse nästan varje dag fram till jul.

På söndag 29 november invigs Julstaden. De senaste restriktionerna på grund av covid-19 gör att Göteborg & Co, som samordnar Julstaden, har behövt tänka om igen.

– Tyvärr blir det ingen isbana eller andra aktiviteter för barnen vid Kronhusgården, som vi tidigare planerat. Allt där är inställt, säger Jennie Heidenfors på Göteborg & Co.

Mindre kör

Även den ungdomskör som ska glida fram på Paddanbåten i Vallgraven några eftermiddagar i veckan har behövt anpassa sig.

– Det blir körsång som planerat, men med en mindre kör.

Konsert med Love Antell

Nu är det klart att Julstaden kommer att kunna erbjuda en julklapp i form av en upplevelse varje dag, utom måndagar, fram till jul. Det blir små roliga aktiviteter, några digitalt och några utomhus. Vilka julklapparna är kommer inom kort att kommuniceras ut i olika kanaler.

– Upplevelsen kan vara alltifrån en kör som sjunger från häst och vagn på Avenyn till en livestreamad konsert med Love Antell, säger Jennie Heidenfors.

När det gäller ljuskonstpromenaden blir det inga förändringar. Ljuskonsten finns uppe till 10 januari så det finns gott om tid för göteborgarna att ta sig ut och titta på den.