Gym och gruppträning på stadens friskvårdsanläggningar. Den här veckan, 15-21 november, pågår kampanjen “Ta med en vän” på Göteborgs Stads friskvårdsanläggningar. Då går det att provträna på gym eller testa gruppträning utan kostnad. Tanken är att få fler att träna och de som tecknar autogiro bjuds på de två första månaderna.

Camilla Örnberg Elfvelin och Malin Ljunggren, samordnare för friskvård på idrotts- och föreningsförvaltningen i Göteborgs Stad.

Hur kan man locka fler att börja träna? Den funderingen hade Camilla Örnberg Elfvelin och Malin Ljunggren, båda samordnare för friskvård på idrotts- och föreningsförvaltningen i Göteborgs Stad.

– Vi kom fram till att ett sätt kan vara att ta med en vän, en granne eller släkting. Det är en draghjälp att någon tar med någon annan, säger Camilla.

– Det sociala, man vill träna tillsammans, det kan öka motivationen, säger Malin.

Första gången för kampanjen

Den resulterade i kampanjen “Ta med en vän” som har premiär på Göteborgs Stads friskvårdsanläggningar den här veckan.

– Gymmet kan man gå till när som helst, det är bara att komma in och säga att man vill testa. Gruppträningspassen bokar man antingen genom att skapa en profil på bokningssidan (se länk nedan) eller genom att komma till någon av anläggningarna och få hjälp, säger Camilla.

 Alla är välkomna

Det händer lite extra saker på friskvårdsanläggningarna under veckan. Det är till exempel workshops i gymmen och det finns extrapass för att öka tillgängligheten ifall det blir många som kommer.

– Man kan följa med någon som redan tränar på någon av stadens anläggningar eller komma själv för att testa, alla är välkomna, säger Camilla.

Vad hoppas ni att kampanjen ska ge?

– Träningsglädje framför allt, säger Camilla.

– Och att locka dem som inte tränar i dagsläget, säger Malin.

Kampanjen gäller inte bad eller gruppträning i vatten. Det beror på att det redan är högt tryck där.