Firas för tredje året i rad. Lär känna en främling, gift dig under det lysande hjärtat på Lejontrappan eller upplev kärleken på Konstmuseet.  Att på olika sätt komma varandra närmare är fokus för Alla hjärtans vecka, som firas i Göteborg den 8–16 februari.

– Vi vill fylla den här tiden på året med extra kärleksfulla aktiviteter, och gör det i samarbete med en massa olika aktörer som på olika sätt vill hylla kärlek och gemenskap. Vare sig det är kärlek till ens partner, vänner, familj, husdjur, sport eller sig själv finns det något speciellt värmande, kärleksfullt eller omtänksamt att göra, säger Sara Källqvist, affärsutvecklare på Göteborg & Co, som samordnar firandet.

Nytt för i år är att Gbg Talks för några dagar flyttar in i Nordstan respektive Arkaden. Dit kan alla som vill komma för att samtala med en främling och lära känna någon på ett nytt sätt.

– Du kommer dit och får sätta dig ner på en stol mitt emot någon annan. Så får ni frågekort som börjar lite försiktigt med frågor som: Vad tror du att jag heter? Sedan blir det lite djupare ämnen med frågor som de flesta vanligtvis inte brukar prata om, som: När brukar du ljuga? Du får alltså möjlighet att lära känna en främling på ett helt nytt sätt.

Bröllop under hjärtat på Lejontrappan
På Alla hjärtans dag den 14 februari blir det bröllop under det lysande röda hjärtat på Lejontrappan. Tänk dock på att den som vill gifta sig måste anmäla det i förväg till Innerstaden Göteborg och att ni måste ha en giltig hindersprövning med er till vigseln.