Hedrar hennes gärning. Kim Wall var en av Sveriges mest omskrivna journalister 2017 – men som mordoffer, och inte som prisbelönad utrikeskorrespondent. Utställningen Med utställningen ”I Kim Walls fotspår”, som visas på Stadsbiblioteket, vill hennes familj flytta fokus från offerrollen till Kim Walls journalistiska gärning.

På utställningen visas bilder och texter av Kim Wall från hennes arbete som frilansjournalist i länder som Nordkorea, Indien, Haiti och USA. Kim Wall skrev ofta om människor som vanligen inte når förstasidorna eller tv-nyheterna, och eftersträvade att träffa sina intervjupersoner i deras egen miljö. Hennes arbete har publicerats i internationellt välkända medier som The Guardian, New York Times, Al Jazeera, Harpers Magazine och Vice.

Öppnar 31 oktober
Bakom utställningen står bland andra Kim Walls föräldrar, som vill flytta fokus från det omskrivna mordet som fick deras dotter att själv hamna på löpsedlarna till den journalistiska gärning.

Utställningen på Stadsbiblioteket har vernissage klockan 18 den 31 oktober, och öppnas av Ingrid och Joachim Wall tillsammans med Aldijana Talic från Publicistklubben som också är medarrangör.

– När vi nu tar hit utställningen vill vi hedra Kim Walls journalistiska gärning genom att göra den tillgänglig för många fler, samtidigt som vi påminner oss själva att återaktualisera vår kårs publicistiska utmaningar och brister, skriver Aldijana Talic.