Flytande pool på plats i juli. Nu är det klart att det blir ett bad i Frihamnen redan i sommar. Den flytande poolen kan vara på plats i juli, sedan Älvstranden Utveckling AB beslutat att stå för kostnaderna.

Ett bad mitt i stan står högt på många göteborgares önskelista, det har bland annat kommit fram under planeringen inför Göteborgs 400-årsjubileum. Och nu blir det av. I sommar ska det finnas en flytande bassäng i Göta älv som är öppen för allmänheten.

– Fantastiskt att det nu blir verklighet, säger Jessica Segerlund, processledare för platsbyggnad i Frihamnen.

En del av visionen för Älvstaden
Bassängen kommer att ligga utmed Kvillepiren och vara cirka 20 meter lång, åtta meter bred och 1,8 meter djup.

I månadsskiftet juni/juli beräknas den vara på plats men sedan behövs ungefär en månads intrimning innan allmänheten kan få tillträde.

Badet är en del i förverkligandet av Vision Älvstaden och 400-årsjubileet.

Sedan tidigare finns en bastu på plats, även den öppen för allmänheten (läs mer i Vårt Göteborgs artikel nedan). Badet och bastun ligger på Jubileumsparkens område och är en del av det projekt som startade under förra året med sandstranden, även kallad Playan.

– Älvstranden har i uppdrag att skapa aktivitet och liv i Frihamnen, både bad och bastu är viktiga delar av detta, säger Jessica Segerlund.

Alla ska känna sig välkomna
– Vi ska också vara en testarena, ett område för experimentlusta, och det är därför vi inte heller kan säga exakt när badet öppnar – vi måste helt enkelt provköra det först.

– Målet är att alla ska känna sig välkomna, vi vet att bad är mer än vatten – det är en mötesplats.

I det nya Frihamnsområdet ska cirka 15 000 människor bo i framtiden. Till jubileumsåret 2021 ska runt 1 000 bostäder vara klara.