Randiga strumpor arrangerar. Fyra band står på scen när tre 15-åriga tjejer på fredag ordnar klubbkväll mot cannabis på Frilagret. Genom att arrangera en kul kväll utan droger och alkohol vill de göra sina jämnåriga uppmärksamma på narkotikans negativa konsekvenser.

− Vi tycker att användningen av cannabis har ökat väldigt mycket i vår umgängeskrets och att det är dåligt med information om vad som kan hända när man röker, säger Leontine Olsbjörk, en av tre medlemmar i arrangörsgruppen Randiga strumpor mot narkotika.

För att få andra ungdomar att tänka till i frågan arrangerar Randiga strumpor – som också består av Emelie Hansson Borén och Lilit Bengtson – en klubbkväll på Frilagret.

Live på scen spelar Göteborgsbanden Olles Fightclub och Nattetid, singer-songwritern Adna samt ett jazzband från Falun som heter Coleman Crew. Även Ungdomens nykterhetsförbund är på plats på Frilagret under kvällen för att svara på frågor och dela med sig av information.

Vill få flera att prata om narkotika
Leontine Olsbjörk hoppas att arrangemanget kommer resultera i att fler börjar prata om det negativa med droger.

− Jag tror att många vet vad som händer när de använder narkotika, men att de kanske inte tror på det, eftersom de inte har några riktiga exempel. Och många har svårt att stå emot grupptrycket, säger hon och fortsätter:

− Dessutom vet inte alla vad det är de röker. Att marijuana ofta odlas av fattiga personer som gör det i stället för att odla mat och att det därför inte bara påverkar den som själv röker.

Klubbkvällen mot narkotika äger rum på fredag med start klockan 19. Entrén är 20 kronor.