Festligheter på Holländareplatsen. Barnaktiviteter och scenframträdanden, men också fokus på Gamlestadens fysiska och politiska framtid. Under lördagens Gamlestadsgalej visar stadsbyggnadskontoret och fastighetsbolagen hur stadsdelen kommer se ut i framtiden.

Utställning om hur Gamlestaden kommer se ut i framtiden fokuserar på pågående och kommande byggnationer i Gamlestadsområdet.

– Själva utställningen består av foton, ritningar, framtidsvisioner och andra medel som visar hur stadsdelen kommer utvecklas framåt. Det är Stadsbyggnadskontoret och fastighetsägarna i Gamlestaden som anordnar den och de kommer också finna på plats för att prata med allmänheten, säger projektledare Martin Andersson.

Också i politikertältet går det att prata framtid. Där finns representanter från de flesta partier på plats.

Medaljerna tog slut
Klockan 12 går startskottet för knatteloppet för barn 0 – 12 år, som gjorde extra stor succé i fjol.

– Det är en himla rolig grej. I fjol var så många som var med att medaljerna tog slut, vi hade till och med föräldrar som sprang med barn som inte kan gå än. Så i år får de som vet att de ska vara med gärna anmäla sig i förväg, så att vi vet hur många medaljer vi ska fixa. Men det går också bra att anmäla sig på plats.

Andra aktiviteter under dagen är bland annat en upplåsbar hinderbana, sightseeingtåg och ett stort antal loppisförsäljare som kantar Holländareplatsen.

Gamlestadsgalejet pågår klockan 11.00 – 16.00 lördag den 1 september.

5BD8.jpg