Unik digital lösning. I slutet av april öppnar Lisebergs nya underjordiska familjeattraktion Underlandet. Då kommer besökarna att kunna köa i Lisebergs-appen och kan göra annat medan de väntar. Appen ger ett könummer och ett klockslag för när det är deras tur att åka och när det är dags skickar appen en påminnelse.

Nya åkattraktioner brukar innebära köer, och det räknar Liseberg med att det blir också för Underlandet.

– Långa köer har länge varit en het fråga för våra gäster och för oss, det är en av de största utmaningarna för nöjesparker, säger Johan Ottosson, chef för digital gästresa på Liseberg.

– Det finns olika tekniska lösningar på detta problem, till exempel Express-pass, som Liseberg har haft sedan 2010, men det här är första gången som vi testar en verklig virtuell kö, fortsätter Johan Ottosson.

Kostar inte extra
Den digitala kön är skräddarsydd för Liseberg som tagit fram den tillsammans med en webbyrå i Göteborg. Den är också en av de första av sitt slag i världen, Disney har en liknande lösning till en av sina nya attraktioner i Florida.

Om lösningen fungerar bra planerar Liseberg att börja använda den för fler attraktioner.

Den virtuella kön kommer inte att kosta extra, men man måste ha köpt åkpass eller enkelbiljetter till Underlandet. Läs mer i faktarutan nedan.