Belyser maskulinitet på nytt sätt. På internationella kvinnodagen kommande söndag har allmänheten chansen att se filmen ”I skogen” på Världskulturmuseet. Efter filmvisningen blir det samtal om normer, maskulinitet och jämställdhet.

Filmen ”I skogen” belyser maskulinitet på ett nytt sätt. Den var barndomskompisarna Jonathan och Emil som gav sig ut i de värmländska skogarna under tre månader för att leva på naturen. Resultatet blev en film om vänskap.

Göteborgs Stad köpte visningsrättigheterna för att alla som jobbar inom staden med barn och unga ska kunna använda den i samband med diskussioner om maskulinitetsnormer.

– Det här blir första gången vi ger allmänheten möjlighet att se filmen. Filmen är normbrytande på så många sätt och den väcker många känslor och tankar om maskulinitet, men också andra normer som finns i samhället, säger Eva Kjellström, planeringsledare på stadsledningskontorets avdelning för mänskliga rättigheter.

Möjlighet att ställa frågor
Efter den en timme långa filmen blir det ett panelsamtal med representanter från organisationerna Män, Mottagningen för unga män, och projektet En kommun fri från våld i Borås stad.

– Det blir ett samtal där publiken kan vara med och ställa frågor.

Filmen startar klockan 14 i Studion, Världskulturmuseet.

– Alla som vill är hjärtligt välkomna.

Filmvisningen och panelsamtalet arrangeras av Göteborgs stad, Länsstyrelsen i Västra Götaland, Samordningsförbundet Insjöriket, Världskulturmuseet och Västra Götalandsregionen.