Öppet hus och gratis träning. Få upp kompisen ur soffan och träna gratis på Göteborgs Stads gym och simhallar! Hela kommande helg är det öppet hus och gratis träning för alla som vill pröva på."Vi har så mycket att visa upp", säger Annika Svensson, processledare för friskvård på idrotts- och föreningsförvaltningen.

– Många känner nog inte till att Göteborg kan visa upp ett helt smörgåsbord för den som vill träna. Vi har ett väldigt stort spann på våra tolv friskvårdsanläggningar, från Skatås i grön miljö till Lundbys inom- och utomhusbad. Och så alla gymmen!

”Vi har en vision att göra Göteborg friskare”
Ett särskilt erbjudande riktas till alla som redan har ett årskort: Den som värvar en kompis att köpa årskort, belönas med en extra månad på sitt kort – och det får kompisen också. Och man kan ”sätta fart” på hur många kompisar som helst.
642C.jpg

”När du får dina vänner att börja träna ger du dem ett friskare och längre liv. Vad kan vara bättre?” säger Ioff i sin marknadsföring.

– Vi vill tala om att vi finns och att vi har en vision att göra Göteborg friskare, något som har med samhällsansvar att göra. Vi har hela tiden ett folkhälsoperspektiv, säger Annika Svensson.

Hon påpekar att de kommunala gymmen och simhallarna fortfarande har kvar något som de flesta privata har slopat: Möjlighet att träna någon enstaka gång och att köpa klippkort eller kvartalskort.

700 000 besök varje år
– Vi vill ha kvar de möjligheterna, vi tror inte att man får en soffpotatis att helt plötsligt gå från stillasittande till att köpa ett helårskort.

Erbjudandet om gratis träning för alla gäller hela helgen 10 – 11 september och på samtliga tolv anläggningar. Dock inte på Valhallabadet och Frölundabadet, som inte ägs eller drivs av Idrott och förening. Totalt har de tolv gymmen och simhallarna cirka 700.000 besök per år.