Gabriela Pichler i samtal på Rymdtorget. Panelsamtal med bland anant filmaren Gabriela Pichler och en föreläsning om den mexikanske konstnären Edgardo Aragón. Det är två punkter på programmet när den pågående konstbiennalen på lördag 21 september för första gången flyttar utanför centrala Göteborg och gör ett nedslag på Rymdtorget.

– Detta är ett försök att ta konsten till nya scener och nå en ny publik som vi gärna vill stödja, säger Ida Rosell, kulturkoordinator på Utveckling Nordost.

Konstnären Edgardo Aragón jobbar både med skulptur, video och fotograf och hämtar inspiration i folksagor, verkliga händelser och personliga berättelser. Hans verk skildrar ett land som störs av narkotikahandel och politisk korruption.

Efter föreläsningen om Edgardo Aragón blir det ett panelsamtal om frågor kring representation, stereotyper och mediabilder. På plats finns då regissören och manusförfattaren Gabriela Pichler vars film Äta, sova, dö är årets svenska Oscarsbidrag. I samtalet deltar också dokumentärfilmaren Ingela Romare och konstnären Goran Hassanpour.

Lokalen på Rymdtorget rymmer 50 personer så det är först till kvarn som gäller. Anmäl dig till Ida Rosell på ida.rosell@angered.goteborg.se