Finnissage på lördag 6 november. Det är så kallad finissage för konstnären Geert van der Vossens konstinstallation Coronablommor i Stora hamnkanalen den 6 november. “Det har varit en ära att få visa blommorna mitt i Göteborg på en så prominent plats”, säger han.  Utställningen avslutas 15 november.

Covid-19-pandemins offer har hedrats i Göteborg med coronablommor. Geert van der Vossens konstinstallation består av med 6 561 handgjorda blommor av stål på en pråm och tusentals tryckta blommor som har ställts ut som en del av Göteborgs jubileumsår.

Konstinstallationen vid Tyska bron har funnits på plats sedan 28 maj. Lördagen den 6 november avslutas installationen. Då medverkar bland annat konstnären själv och Jan Anders Bjerger som spelar tapto.

Musik i Tyska kyrkan

– Efter avslutad ceremoni kommer de som vill lyssna till konserten kunna följa fackelbärarna upp till Tyska Christinae kyrka, som bjuder på musiken med fri entré, i mån av plats, säger Mia Samuelsson, konstnärlig ledare på Göteborg & Co för jubileet.

Vad som händer framöver med verket är oklart. Geert van der Vossen hoppas kunna hitta en permanent plats till det.