Konstrundan en chans att titta in. Den 19-20 september bjuder 36 konstnärer på Västra Hisingen in till besök i sina ateljéer, verkstäder och hem. En samlingsutställning i kulturhuset Vingen i Amhult fungerar som knutpunkt för konstrundan.

– Alla 36 konstnärer bidrar med varsitt verk till samlingsutställningen. Så man kan utgå därifrån och se vilka konstnärer man är intresserad av, för att sedan ge sig ut och besöka dem, säger Marie-Louise Bergström, som arbetar med kulturfrågor i Västra Hisingen och är en av samordnarna för konstrundan.

46E0_6.jpg
Konstnärerna jobbar med vitt skilda uttryck och material: Måleri, keramik, handvävda mattor, trähantverk, glaskonst. De flesta ställer ut i sina egna hem eller verkstäder, förutom fyra konstnärer som har en gemensam utställning på medborgarkontoret vid Vårväderstorget.

Populärt evenemang
Det är fjärde året som konstrundan på Västra Hisingen arrangeras. Tidigare år har det varit succé, konstaterar Marie-Louise Bergström.

– Förra året besökte närmare 500 personer samlingsutställningen. Det är ett jätteuppskattat evenemang så här på hösten.

Hon tycker att konstrundan fyller en viktig roll.

– Det är viktigt att vi har kultur ute i stadsdelarna, inte bara i city. Det är kanske en del konstnärer som annars inte har möjlighet att visa upp vad de gör.

Konstrundan inleds med vernissage på Kulturhuset Vingen fredag 18 september klockan 18-20. Invigningstalare är kulturnämndens ordförande Mariya Voyvodova.

3DDC_2.jpg

Målning i blandteknik av Eva Olofsson, Torslanda.