En konstutställning som manar till eftertanke om vår miljö och om klimatförändringarna. Det är vad som visas under februari månad på Backa kulturhus. Konstnären heter Cissie Hultberg och utställningen "Sex grader – en utställning om klimathotet".

Med ett 20-tal färgstarka målningar i akryl och tillhörande texter hoppas Cissie Hultberg att hennes budskap ska nå fram. Förhoppningen är att konsten ska få människor att agera i förhållande till den allt mer alarmerande klimatfrågan och miljöproblemen.

− Jag vill väcka tankar hos människor och få dem att se vad som verkligen händer. Dessutom vill jag visa att du kan göra något själv, som att gå in i en förening eller starta diskussionsgrupper, säger hon.

Efterföljande samtal för klasser

Tillsammans med maken Bobby Hultberg bjuder hon i samband med utställningen in till efterföljande samtal för besökarna. Syftet är att uppmuntra dem att lära sig ännu mer om klimatförändringarna och få tillfälle att diskutera de känslor konsten väckt.

Samtalet riktar sig till högstadieklasser och organisationer och innehåller en kort föreläsning om bland annat klimathotets globala natur och rättviseaspekter samt behovet av att agera nu.

Fotnot:
Utställningen pågår på Backa kulturhus till den 28 februari. Efterföljande samtal arrangeras den 20 och 21 februari klockan 16.00-20.00.