Längsta Halloween-säsongen hittills. Klockan 12 i morgon lördag 2 oktober öppnar Halloween på Liseberg som i år pågår till den 7 november. Årets nyhet är skräckhuset Korthuset där mordiska clowner har flyttat in och ställt till med en blodig konstutställning.

– En del av sällskapet i skräckområdet Cirkus Bisarr har blivit uteslutna och i stället flyttat in på det övergivna Spökhotellet Gasten vars personal ej går att finna, berättar Lisebergs skräckproducent Sandra Leiknes.

– Hela huset ändrar sinnesstämning och i centrum hamnar en kortlek. Och en blodig konstutställning. Dra ett kort, kanske är det du som är konstverket, fortsätter Sandra Leiknes.

31 åkattraktioner är öppna

I år har Halloween på Liseberg fem skräckhus och två skräckområden. För den som inte gillar skräckupplevelser finns det också snällare attraktioner och aktiviteter under Halloween-säsongen. I Kaninlandet har Måns Tråk ställt till med bus i de nya attraktionerna Morotsresan och Underlandet. Här finns också godismysterium och kaninteater. För de åksugna finns 31 öppna åkattraktioner

Halloween på Liseberg har öppet från 2 oktober till 7 november, det innebär sex helger och hela höstlovsveckan. Även om restriktionerna är borttagna tar Liseberg bara emot 12 000 gäster per dag, vilket är ungefär hälften av antalet besökare tidigare år. Biljetterna förbokas på Lisebergs hemsida.