Förtidsrösta på Rymdtorget. I morgon lördag 1 september blir det dansuppträdanden, prova på-aktiviteter och innovativa workshops, men också fokus på demokratifrågor och vikten av att rösta. Med en vecka kvar till valet har Tellusfestivalen i år fått lite annat fokus.

7E8E.jpg– I år har vi slagit ihop kulturfestivalen med en demokratidag, för att visa hur viktigt det är att rösta och vad du faktiskt kan påverka med din röst. Vi kommer bland annat ha demokratibussen på plats, som är en lastbil där flaket är en scen där vi kommer ha olika framträdanden. Bland annat från Kulturskolan, säger Katja Ahlsell, projektledare för kulturhus Bergsjön.

Dessutom kommer stadsdelens demokratiambassadörer att mingla bland besökarna, för att prata direkt med invånarna om hur viktigt det är att rösta och hur det praktiskt går till. Det kommer även bli flera panelsamtal med politiker från olika politiska partier, med möjlighet att även prata direkt med politikerna i demokratitältet.

Det finns också möjlighet att förtidsrösta för den som har med sig sina id-handlingar.

3 000 lökar till vårens rabatter
Tellusfestivalen anordnas för femte året i rad och arrangeras i väntan på att kulturhuset i Bergsjön ska stå klart. Tanken är att redan nu etablera marken där huset ska stå som en plats för kultur i alla dess former.

– Kulturfestivalen är ett sätt att uppmärksamma alla former av kultur och visa på vad som kommer att finnas tillgängligt i det blivande kulturhuset. Vi jobbar också framåt på olika sätt. I år kommer vi till exempel sätta 3000 lökar på tomten, som kommer blomma till våren. Det ska bli väldigt roligt att se hur det blir.

Dagen bjuder också på musik, stadsvandring, dans, mat, fiskdamm, karuseller, work-shops, boule-turnering, prova på-idrotter och mycket mer.

Tellus kultur- och demokratifestival arrangeras på Rymdtorget i Bergsjön lördag den 1 september klockan 12 – 18.

33D2.jpg

Foto: Margaretha Diedrichs