Ungdomarna i Angered får gott om plats för sång, teater och musik. På tisdagen invigs ungdomssatsningen Kulturatoms nya lokaler i Angeredsgymnasiet. 500 kvadratmeter gamla undervisningslokaler har förvandlats till verksamhetens nya, kreativa hjärta.

Den officiella invigningen sker på tisdag kväll, men man har haft smygöppet ett tag och intresset har redan visat sig vara stort.
– Vi har i snitt haft ett 80-tal besökare per kväll, som mest 160. När vi ska ha konserter och uppvisningar framöver kan vi nog ta in 300 personer, säger Maria Modig, processledare på Kulturatom.

Delar lokaler med gymnasiet

Ungdomssatsningen har pågått sedan 2001 i Gunnared och Lärjedalen och riktar sig mot ungdomar upp till 19 år och har öppet sex dagar i veckan. I och med de nya lokalerna utökas samarbetet med Angeredsgymnasiet, då man samsas om skolans dans- och musiklokaler.

– I våra egna lokaler har vi förutom café bland annat ett stort rum vi kallar Black Box, med parkettgolv och mörka väggar och gardiner som vi kan dra för när vi har teaterföreställningar och konserter, säger Maria Modig.

Särskilt rum för filmredigering

Dessutom finns arbetsrum med datorer där man kan redigera filmer och tidningar eller ägna sig åt webbdesign.

– Ett rum kallar vi Hit Factory, där det finns datorer med musikprogram som man kan göra sina egna låtar i, och bredvid finns bås som man kan göra sångpålägg i, säger Maria Modig.

Sju stadiga ben

Möjligheterna är många, men så står Kulturatom:s ambitioner och verksamhetsområden också stadigt på hela sju ben: dans, musik, teater, media, arrangemang och projekt som riktar sig mot långtidsarbetslösa ungdomar.

Dessutom använder de sig av EU:s ungdomsprogram ”Youth in action”, som genomför ungdomsutbyten och hjälper till att finansiera volontärers resor ut i Europa.

Fotnot:
Invigningen av Kulturatom:s nya lokaler börjar med Öppet hus klockan 16.30 tisdagen 6:e februari. Klockan 18.00 högtidliga invigningstal och 18.10 börjar Kulturatoms show.