Resultat av dialogmötena inför nya Blå stället. Kinesisk kulturuppvisning, musik för de minsta och författaren Eija Hetekivi Olsson. Det är något av vad som står på programmet när det är dags för Angereds första kulturfest. Tanken är att visa upp det breda konst- och kulturliv som finns i stadsdelen.

– Festen är en del i den dialogprocess vi har haft med Angeredsborna inför byggandet av nya Blå stället, som ska stå klart nästa år. De som bor här har varit med från grunden och byggt upp den här dagen, säger Dubravko Grdic, programproducent och koordinator för Angereds kulturfest.

Kulturfesten äger rum på Blå stället på lördag den 23 mars. På plats är bland andra flera dansgrupper, Angereds boxningsklubb som visar film, artister och författaren Eija Hetekivi Olsson som läser ur sin uppmärksammade bok Ingenbarnsland.

Dessutom blir det hantverk, workshops och stickkafé.

− För första gången i Blå ställets historia har vi även en kinesisk kulturuppvisning tillsammans med två stora kinesiska föreningar. Det blir sång, kung fu och kinesiska maträtter, säger Dubravko Grdic.

Angereds kulturfest pågår mellan 13 och 17. Det är fri entré och gratis fika.