Musik, dans och sport på Rymdtorget. Artister, dans och sportaktiviteter fyller programmet när det den 6 september är dags för första upplagan av kulturfestivalen Tellus. Tanken är att skapa en årligen återkommande festival på samma plats där Kulturhus Bergsjön ska stå klart 2018.

Bland artisterna märks Silvana Imam, Bosnia Express och Dembo the Rootsman. På lördag dyker de upp på Rymdtorget för att medverka i nya kulturfestivalen Tellus. Dessutom blir det teater, författarframträdanden, konstutställningar, karuseller och korvgrillning.

7E02_2.jpg
− Vi vill med festivalen manifestera platsen för det kommande kulturhuset med tyngdpunkt på att man ska träffas och ha roligt. Det ska bli en årligen återkommande festival och när huset väl är byggt om några år kan festivalen flytta in där, säger Per Ottosson, projektledare för kulturfestivalen och Kulturhus Bergsjön.

Skapande och öppna verkstäder
Planerna på det nya kulturhuset har funnits i några år. I tät dialog med boende i området och övriga göteborgare börjar verksamheten ta form.

– Tankar och idéer har strömmat in och nu är vi i sluttampen av att sätta ihop ett lokalprogram för huset. Huset kommer dels att innehålla saker som ofta finns i kulturhus, som kafé, restaurang, sal för bio och teater och Bergsjöns bibliotek ska flytta in, säger Per Ottosson och fortsätter:

− Dels ska det finnas ytor för skapande verksamhet och öppna verkstäder och så ska vi även ha en odlingsdel i huset. Det viktigaste målet är att huset ska fungera som en mötesplats.

Kulturfestivalen Tellus äger rum på Rymdtorget mellan 12.00 och 19.00 den 6 september.