När Bok & biblioteksmässan firar 25 år kommer alla sinnen att aktiveras på Barnens torg – det ska Göteborgs kulturförvaltning se till. "Det blir en massiv manifestation av stadens barnkultur", säger projektledaren Karl Arvidsson.

Vill du testa ett musikinstrument eller hjälpa Röhsskas museifolk att designa spårvagnskross – då är Barnens Torg rätt plats.

Fantasifullt och sprakande program

– Det kommer att hända massor av saker hela tiden – allt från orientalisk dans till forntida hantverk, säger Karl Arvidsson just i färd med att knyta ihop de sista trådarna inför den stora satsningen som sträcker sig över fyra dagar: 24-27 september.

På bara ett par månader har Karl Arvidsson och hans många kollegor på kulturförvaltningen lyckats få ett brett fantasifullt och sprakande program på benen.

Det som börjar lite vuxeninriktat under branschdagarna (torsdag och fredag förmiddag)tar sedan fart och ett utvecklar sig till ett gränslöst barnkalas för både stora och små.

Alla får bidra till stort konstverk

Workshops med massor av möjligheter avlöser varandra. Experter på dans, konst, arkitektur, film och musik ser till att det hela tiden är något kul på gång.

Ett stort konstverk ska skapas runt en ring som firas upp och ner från taket. Den som har lust bidrar genom att göra sitt eget tillägg – på så sätt blir det en skapelse som lever och förändras ända fram tills den tjugofemte Bok & biblioteksmässan packar ihop på söndagskvällen.