Mångfald och gemenskap. Föreläsningar och film står på programmet när det på lördag 28 februari är dags för kombinerad inomhuspicknick och föreläsningsfestival. Budskapet är mångfald och gemenskap. Platsen är Kulturhuset Kåken och det är fri entré som gäller.

Picknickfestivalen på Apslätten i Kålltorp brukar äga rum i juni och har funnits i snart tio år. Nu har gänget bakom festivalen slagit sig ihop med Kulturhuset Kåken för att ordna världens kanske första inomhuspicknicksföreläsningsfestival.

− Vi har föreläsare från bland annat rörelser som Fatta, Musiker mot rasism och Fryshuset. Det blir korta inspirationsföreläsningar där alla har olika ingångar till temat mångfald och gemenskap och varför det är så viktigt, säger Robin Palmqvist på Kulturhuset Kåken.

Gratis drop in
Dessutom står antirasistiska filmdagar för visning av kortfilmen ”Är jag svensk?”.

− Man kan ta med egen picknick eller köpa på plats. Det är gratis drop in under hela eftermiddagen. Poängen med hela evenemanget är att det ska kännas tillgängligt och vara en öppen och inbjudande miljö som går hand i hand med budskapet, säger Robin Palmqvist.

Festivalen pågår i Stora salen på Kåken mellan klockan 12.00 och 16.00.