Kafé, musik och vernissage. Den kommande helgen, 20 - 21 oktober, öppnar konstnärer och konsthantverkare runt om i Örgryte-Härlanda sina ateljéer, hem och lokaler för besökare. Parallellt håller Kulturhuset Kåken en samlingsutställning med vernissage – som tjuvstartar under Kulturnatta.

Vernissagen på Kulturhuset Kåken öppnar redan från fredag i samband med Kulturnatta.

– Det är ett flerårigt samarbete mellan Kåken och konstrundan i Örgryte-Härlanda där vi i samband med Konstrundans start har en samlingsutställning med flera av konstnärerna. Normalt sett brukar vi ha öppet till klockan sju på fredagskvällen, men nu på fredag håller vi öppet en timme längre, säger Cornelia Nordlund, programproducent på Kulturhuset Kåken.

Växande intresse
Samlingsutställningen är ett komplement till den faktiska vandring i stadsdelen som många väljer att göra under konstrundan.

– Konstnärerna får en chans att visa upp sina verk och besökarna kan prata med dem. Det är roligt att vi får till det mötet. Det brukar vara en hel del besökare. Konstrundan i den här stadsdelen har varit aktiv i många år och som jag har uppfattat det så får de mer och mer medlemmar. Det finns ett växande intresse.

Pågår till 8 november
I Kåken finns utöver lotter, livemusik och kafé också möjlighet att mingla med många av konstnärerna.

– Vi kommer att ha en foajékonsert med Jorge Alcaide Trio i samma lokal där utställningen är. Vårt vanliga kafé är stängt för tillfället och vi arbetar på att hitta någon ny som kan driva det, men vi har ett samarbete med lokala kaféet Café Oizo som kommer att erbjuda kylda och varma drycker och tilltugg under själva Kulturnatta.

Ateljéerna hålls öppna mellan 12.00 och 18.00 den 20 och 21 oktober. Samlingsutställningen på Kulturhuset Kåken pågår till 8 november.