Workshopfestival i två dagar. 14–15 augusti har Göteborgs 13–19-åringar chansen att avsluta sommarlovet med att vara kreativa. På kulturskolans egen festival KulturKRAM kan deltagarna bland annat lära sig att rappa och flyga drake.

Workshopfestivalen, som sedan 2016 heter KulturKRAM, anordnas för åttonde gången. I år håller festivalen till på Frilagret i Lagerhuset.

– Det känns jättekul eftersom det är hela stans lokal, säger Jessica Winnberg, projektledare.

Graffiti och hip hop
Sju olika kreativa workshops erbjuds under de två dagarna. Deltagarna kan bland annat prova på graffiti eller hip hop.

– Två nyheter sedan tidigare år är screentryck och måla på porslin. Det är programpunkter som spånats fram av våra unga ledare.

Mellan klockan 12 och 16 tisdag och onsdag är alla som vill i åldern 13–19 år välkomna till Frilagret.

– Det behövs inga förkunskaper och allt är gratis. Det bjuds även på mat. Det går att anmäla sig på webben men det går även att dyka upp och vara med i mån av plats. Just nu finns platser kvar på alla workshops, säger Jessica Winnberg.

Ledarna på kursen är unga från i stort sett alla stadsdelar. Till hjälp finns en coachande konstnär per workshop.

– KulturKRAM är kulturskolans laboratorieverksamhet där vi kan se hur kulturskolan kan se ut i en framtid med nya sätt att arbeta på. Vi har bland annat märkt att det blir ett annat tilltal genom att jobba med unga ledare.

Final i Bältesspännarparken
Festivalens final blir en del av Göteborgs kulturkalas och äger rum i Bältesspännarparken 18 augusti. Rättvisemärkt godisregn, kreativa workshops och öppen scen är några av programpunkterna. Dagen i Bältespännarparken avslutas med Artisterna GangSheBang och Gnucci