Fri entré till nästan allt. Foajémingel, bokpresentationer, filmloop, musik i Palmhuset, barhäng med livemusik, strupsång och parkhäng under sommarsolen är bara några av programpunkterna för årets upplaga av Kulturnatta. ”Det är verkligen en natt att bli förvånad och inspirerad”, säger Rickard Stierna, projektledare på kulturförvaltningen.

På fredag 13 oktober bjuder institutioner, fria grupper och andra aktörer på sceniska upplevelser av olika slag på 150 olika platser runt om i Göteborg. Allt från performance, läsningar och temavandringar till dans, utställningar och konserter.

– Vi kallar det för Göteborgs största kulturmanifestation där alla som arbetar med kultur – oavsett form – har möjlighet att visa vad de kan och gör, och där alla göteborgare bjuds in för att se och ta del av det enorma kulturutbud som finns i vår stad.

Och nästan allt är gratis. Ett syfte med arrangemanget är just att det ska vara öppet för alla oavsett vem man är, var man bor och vad man har råd med.

Våga ta dig ut!
Kulturnatta har arrangerats i många år och är ett sätt för kulturen att nå nya publikgrupper. Rickard Stierna är nöjd med att årets arrangemang sprider sig lite utanför centrum. Bland annat har Blå Stället i Angered flera aktiviteter. Men det mesta händer ändå i området kring Järntorget.

– Jag skulle vilja uppmana alla göteborgare – oavsett vad man tänker och tycker om kultur – att ta sig ut och våga sticka in huvudet på olika arrangemang och bara se vad som händer. Jag tror att det kommer att bli en natt med många spännande möten mellan människor från hela staden.

6930.jpg