Hundra arrangörer bidrar. I år får göteborgarna större chans att uppleva mer under Kulturnatta. Festivalen fyller 30 år och utökas nämligen till två dagar. Det blir uppemot 150 programpunkter fredag 29 och lördag 30 oktober.

Det var kommunpolitikern Monica Påhlsson som fick idén till Kulturnatta för 30 år sedan. Året efter, 1991, arrangerade Göteborg Kulturnatta för första gången.

– Kulturens betydelse för oss som individer och samhället som helhet kan inte nog understrykas. Att Kulturnatta nu firar 30 år med ett gediget program som sträcker sig över två dagar är en tydlig signal om kulturlivets återstart, säger Anna Rosengren, förvaltningsdirektör på kulturförvaltningen.

Skapa eget program

Över hundra arrangörer över hela Göteborg bidrar med programpunkter under Kulturnatta. På arrangemangets hemsida går det att skräddarsy sitt eget program. Genom den gps-baserade programkartan är det lätt att se vad som finns närmast till hands där man befinner sig.

Nattrepetition av Rövarna på Folkteatern, konstrunda i Östra Göteborg, och funkisworkshop på Blå Stället i Angered är bara några av programpunkterna.