Förortskulturen får en egen manifestation på fredag kväll, samtidigt som Kulturnatta äger rum i centrala Göteborg. - Det här är en manifestation för förorterna och kulturarbetarna som finns här, säger Haky Jasim, projektledare vid Internationella Kulturhuset i Bergsjön.

– Här finns resurser och kompetens, människor som kan driva en etablerad kultur med hög kvalitet som kan höja den kulturella statusen för dem som
bor här i stadsdelen, säger Haky Jasim.

Han utlovar ett späckat program under hela fredagskvällen med bland annat musik, poesi, film, dans och måleri.

Filminspelning på skolan

Elever från Finska folkhögskolans TV-linje finns inne på Bergsjöskolan och gör en film där alla som vill kan medverka som manusförfattare, skådespelare och statister.

Barn från Kulturcentrum i Bergsjön sjunger och dansar i Bergsjöskolans aula och i biblioteket. Och den som vill kan få sina dikter uppmålade på glasskivor som senare ska ställas ut, både på hållplatsen på Rymdtorget och senare i Pannhuset vid Röda sten och i Folkets Hus på Järntorget.

Musik på utomhusscen

På utomhusscenen mellan spårvagnshållplatsen och Bergsjöskolan blir det bland annat Västafrikansk reggae med Dembo the Rootsman, tjejpopbandet Mist spelar liksom Balkan Boys från Svarta Safirer.

Och mellan klockan åtta och nio på kvällen flyttar kulturen in på spårvagnen. Poeter från föreningen Madrigal läser dikter och medeltidsgruppen Cirrus Vocalis spelar medan spårvagnen kör.

Kulturnatta i Bergsjön pågår mellan klockan 18 och 23 på fredag den 10 oktober.

Bakom arrangemanget står Kulturföreningen Bob och Internationella kulturhuset i Bergsjön, en del av EU-projketet Equal som samordnas av stadsdelsförvaltningen i Bergsjön.

För mer information e-posta Haky Jasim