När Kanal Lokal för några veckor sedan tvingades i konkurs gick Kulturpunkten miste om ett smidigt sätt att via TV berätta om stadens stora kulturutbud.Nu söker Kulturpunkten nya vägar och erbjuder redan ett alert alternativ via Youtube.

– Vi presenterar ju sedan tidigare ett nyhetsbrev i början av varje vecka – oftast måndagar eller tisdagar – därför faller det sig naturligt att samtidigt komplettera med en videoinspelning, säger Pontus Forslund som är informatör på Kulturpunkten.

Enkel teknik

Det är Pontus som tar plats framför webbkameran och opretentiöst guidar tittaren genom Göteborgs breda utbud den kommande veckan. Ledigt och spontant lotsas vi runt bland konstgallerier, konserter, utställningar – inget är främmande. Och den tekniska tröskeln så låg att det egentligen lätt skulle gå att presentera ett dagligt inslag.

– Det är otroligt enkelt och flexibelt. Just nu är väl vårt största problem att sprida kunskapen om att den finns, säger Pontus Forslund
 
Bloggen lotsar vidare

Och för den som vill titta kan det knappast bli enklare. Det enda som behövs är en dator och en nätuppkoppling – inget trassel med abonnemang eller avgifter.
Rapporten för just den här veckan hittar du på: http://www.youtube.com/watch?v=wU4wI5nyvyA

Men allra bäst är nog att regelbundet kika in på kulturpunktens blogg där man lotsas vidare till den aktuella veckans presentation: http://kulturpunkten.blogspot.com/

 
Fotnot: Youtube introducerades 2005 och är en webbplats med videoklipp som laddas upp av dess användare