Blir ett stort lyxigt kompband. Inifrån Hammarkullsskolan hörs det svängiga blås- och stråkinstrument och en mild stämma som flyter över instrumenten. Det är Jens Lekman som repar ihop med Kulturskolans ungdomar i Burnstein Orchestra. Snart är det dags för spelning under jubileumsfesten. Alla göteborgare är välkomna.

Den 5 juni spelar Burnstein Orchestra tillsammans med Jens Lekman i Frihamnen under jubileumsfesten då staden firar sina 400 år fyllda.

Burnstein Orchestra beskriver sig som ett svängigt partyband. Det är ungdomar i åldern 13-19 år och de flesta har spelat ihop i flera år i Kulturskolan. De spelar ett tiotal olika instrument, med blås- och stråkinstrument, slagverk, komp och sång. Förra året gjorde bandet och Jens Lekman sin första gemensamma spelning på Folkteatern. Och spelningen gav mersmak.

– Jag vill blåsa nytt liv i mina gamla låtar, så kombinationen är perfekt, säger Jens Lekman när Vårt Göteborg är på besök på gängets första gemensamma repetition inför konserten juni.

Under konserten ska de spela åtta låtar och just den här kvällen är det låten The Opposite of Hallelujah som är först ut.

Många vill vara med

– Jag har spelat med stora professionella orkestrar. Men jag måste säga att det här är roligare. När det blir för professionellt så kan det bli stelt. I den här orkestern finns det så mycket liv, energi och glädje, säger Jens Lekman.

Det är Johannes Bergion som är musikalisk ledare för Burnstein Orkestra. Han startade orkestern 2012 och sedan dess har det varit en ständig tillströmning av unga musiker som vill vara med orkestern.

– Just nu är de ungefär 25 musiker i orkestern. Vi har också några överåriga elever som inte längre har lektioner på Kulturskolan men som fortfarande ingår i orkestern, berättar Johannes Bergion.

Repeterar inför den stora spelningen

Nu är uppgiften att backa upp en etablerad artist som Jens Lekman.

– Vi blir som hans stora lyxiga kompband, berättar Johannes Bergion.

Några repetioner till kommer bandet hinna med innan det är dags för spelningen den 5 juni.

– Jag tror att jag lätt kan säga att vi kommer vara det absolut bästa på hela jubileumsfestivalen, säger Jens Lekman och skrattar.

Konserten är gratis och alla göteborgare är välkomna.