Fullspäckat schema på åtta scener. Tusentals kreativa Göteborgsbarn- och ungdomar väntar otåligt på att det äntligen ska bli söndag. På årets upplaga av Kulturskolans dag möter mer än 4000 unga artister publiken.

Kulturskolans dag är en av många efterlängtad tradition. Chansen att få visa upp vad man lärt sig, och att få stå på scen, kan få det att pirra i magen på vem som helst.

– En del av de 4000 elever som är med på söndag har varit med tidigare, men för många är det första gången de möter en stor publik, säger Hanna Bark som är dramapedagog och pr-ansvarig för Kulturskolans dag 2015.

Göteborg Drum Corps slår an invigningstonen på Liseberg klockan 11 och paraderar via Världskulturmuseet till Stadsbibliotekets trappa där de bjuder på konsert.

”En fullspäckad showdag”
Efter den rivstarten erbjuds göteborgarna en sju timmar lång kulturmanifestation på åtta scener.

– Det är verkligen en fullspäckad showdag. På Liseberg har man sin vanliga entréavgift, men annars är allt dessutom gratis, säger Hanna Bark.

På Liseberg tar kulturskolans elever Stora scenen, Taubescenen och Polketten i besittning. Världskulturmuseet erbjuder den stora breda trappscenen medan det visas film på Bio Roy. På Stadsbiblioteket presenteras det en lång rad programpunkter på såväl trappscenen, som i hörsalen och i utställningshallen.

– Bild och formeleverna ges faktiskt möjlighet att visa sina alster i utställningshallen hela veckan, säger Hanna Bark som tillsammans med en lång rad kollegor nu laddar för söndagens evenemang. Den största och bredaste hittills i Kulturskolans dags historia.

1C14.jpg