Bjuder på allt från jazz och dans till barnteater. Kultursommarjobbarna ser till att det händer roliga saker i Göteborgs Stad. Under två veckor kommer tolv nya grupper med ungdomar bjuda på till exempel jazz, dans och barnteater.

Det är många som semestrar hemma i år på grund av covid-19-pandemin, många aktiviteter är inställda och därför tycker Göteborgs Stads kultursommarjobbare att det är ännu viktigare att det händer roliga saker.

Under två veckor uppträder tolv olika grupper med ungdomar runt om i staden. De bjuder på många olika sorters musik, till exempel opera, pop och klassisk musik. Det finns en dansgrupp och en grupp som spelar barnteater.

Uppträder för både barn och äldre

Kultursommarjobbarna uppträder för både barn och äldre, för att nå så många som möjligt. Barnteatergruppen spelar föreställningen Alice i Underlandet på bibliotek. För de äldre blir det musik utanför äldreboenden.

Kultursommarjobbarna följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer för att minska smittspridning. Förutom ungdomar som uppträder finns det också tekniker, kostymtillverkare och marknadsförare bland kultursommarjobbarna. Du kan följa dem i sociala medier via länkarna nedan!