Mer musik, mer dans, fler dikter och fler jonglörer… Förra årets satsning på kultursommarjobb för unga blev så lyckad att projektet nu permanentas med ännu fler platser.

När kulturförvaltningen förra sommaren gav 64 unga göteborgare mellan 16 och 20 år möjligheten till ett kultursommarjobb var det ett försök som sökte sina former.

Två miljoner är budgeterade
Efter två kreativa veckor, med närmare 500 akter på stadens gator och torg, var publiken, artisterna, förvaltningen – och så småningom även politikerna – överens om att projektet borde permanentas.

6810.jpg
– Nu finns det två miljoner kronor avsatt i budgeten, och i år kommer 95 unga få chansen till ett kultursommarjobb, säger Helen Liljedal som är projektledare vid kulturförvaltningen.

Nästa måndag, den 21 februari börjar Helen och hennes kollegor att ta emot anmälningar från unga göteborgare som är intresserade av att visa sina talanger på en scen i sommar.

Hoppas på fler sökande i år
Vecka 26 är avsatt för repetitioner – vecka 27-28 kommer de utvalda att sätta färg på stadens gatuliv.

– Man ska ha fyllt 16 år, men ännu inte 21, säger Helen Liljedal som redan förra året kunde räkna in cirka 350 sökande. I år hoppas hon på ännu fler:

– Kanske rent av dubbelt så många – och vi vill gärna se ännu större bredd i uttrycksformer, säger hon och minns med glädje de spännande konstellationer som redan förra året gav roliga möten.

Satsar på fast scen – på en vagn
De utökade resurserna ger inte bara fler jobb, utan också bättre förutsättningar att utveckla föreställningarna.

– Vi kommer att ha folk som jobbar med kostymer, scenografi och dokumentation – och dessutom satsar vi år på en fast scen i form av en vagn. Väldigt bra om det skulle bli ett par regniga sommarveckor, säger Helen Liljedal.

Mer information om hur man söker kultursommarjobb finns på länken nedan, där finns också en kort film om förra årets kultursommarjobb

3556.jpg