Ett 25-tal ungdomar från Malmö ger på tisdagseftermiddagen två föreställningar av hiphopmusikalen Battle 4 Love på Pannhuset i Länsmansgården. Föreställningarna är en del av kulturstafetten Förortståget som har hållplats Pannhuset hela den här veckan. Förutom hiphop-musikal står också konstutställning, föredrag, antirasistisk filmvisning och flera musikframträdanden på programmet.

Hip-hopmusikalen Battle 4 Love ges i två föreställningar, den första klockan fyra på tisdagseftermiddagen, den andra klockan sex.

Antirasistisk filmvisning

– Vi har också en konstutställning som pågår hela veckan med foto, måleri och keramik. På onsdag har vi ett par seminarier och en poesikväll med uppläsning. På torsdag visar vi ”Den åttonde sången” av Reza Parsa i ett samarbete med Arf, antirasistiska filmdagar. Efter filmen blir det en debatt om vad vi just har sett, säger Dan Olsson, musikinspiratör på Pannhuset i Länsmansgården.

På torsdag blir det också ett föredrag om nyhetsvinklingar, på fredag är det mest musik som står på programmet.

Ska inspirera till kulturyttringar

– Isabella Gottberg och Hanna Lidén kommer att spela folkmusik, sen är det jag själv och tre andra killar som ska spela lite låtar som jag komponerat, filminspirerad jazzpop kallar vi det, vi har också ett avslutningdisco som håller på till midnatt, säger Dan Olsson.

Förortståget är en kulturstafett som ska inspirera ungdomar till mer kulturyttringar i förorten och visa upp det utbud som finns i förorterna i Sverige. Innan stafettpinnen kom till Göteborg så hölls arrangemanget i Rosengård i Malmö.