Marknad, servering och trolleri. Det växer så det knakar i Kvillebäcken. För en dryg månad sedan öppnade den nya saluhallen vid Vågmästareplatsen, och på söndag 8 september är det dags för invigning av den nya parken och lekplatsen.

Den nya stadsdelen Kvillebäcken får allt tydligare konturer. Vid sidan av alla nybyggda lägenheter slog områdets nya saluhall upp portarna i början av augusti, och nu på söndag invigs den nya parken med vattendraget Kvillebäcken i centrum.

– Kvillebäcksparken är ett efterlängtat tillskott, inte minst för förskolorna i området som använder den dagligen. Parkens mångfald gör dessutom att den kan fungera som ett grönt vardagsrum för de närboende”, säger Johan Ekman, kommunikationschef på Älvstranden utveckling AB och presstalesman för Kvillebäckenkonsortiet.

Arbetet med den nya parken påbörjades redan 2011 och är tänkt att fungera som en oas för boende i alla åldrar. Två inbjudande trädäck, grillplats, bänkbord och sittplatser kommer säkert att locka Kvilleborna till välbehövlig vila medan barnen kan roa sig på den nya lekplatsen.

Staty flyttad till sin rätta plats
Söndagens invigning lockar – förutom traditionell bandklippning – med marknad, återvinningstrolleri, planteringar och fika.

Vidare ges det äntligen möjlighet att beundra Martin Hanssons staty av undersköterskan Micaela Molitor i sin rätta miljö. Statyn som avtäcktes i höstas har nu flyttats från odlingslotterna till den nya parken vid bäcken.

Dessutom erbjuder de olika bostadsbolagen lägenhetsvisningar. Invigningsprogrammet pågår kl 12-14 på söndag den 8 september.