15 maj–20 augusti. Tillsammans med konstnären Emma Stüffe har kvinnorna på Huldas hus skapat konstverk under våren. Nu visas utställningen Skapande från inre rum på Stadsbiblioteket hela sommaren. 15 maj klockan 13 är det vernissage. 

Huldas hus är en mötesplats där kvinnor i hemlöshet får en trygg fristad. I en workshop med Emma Stüffe, vid fyra tillfällen under våren, har de fått måla på canvas och pannå. Temat har varit att skapa från sitt inre. 

– Tanken var att det inte skulle vara perfekt eller föreställande. Det skulle kännas naturligt och roligt. Ville man måla med händerna fick man göra det. Vi släppte loss och kollade vad det blev, säger Emma Stüffe. 

Abstrakta konstverk

Deltagarna har skapat tillsammans. Efter varje lager har nämligen tavlorna roterat. 

– Det har varit väldigt kul att samarbeta och att träna på att skapa tillsammans. 

Resultatet är flera abstrakta konstverk i blandade storlekar.  

– Det har inte funnit några rätt eller fel eller upp eller ner, det är det som är så kul med abstrakt konst. Varje verk funkar fint separat men tillsammans bildar de också ett stort konstverk. Gemenskap har verkligen varit den röda tråden i det här projektet. Precis som med ett musikstycke finns där en historia i verken för den som tar sig tid att titta.  

Textilkonst och papperskreationer ingår

Utställningen visas på Stadsbiblioteket på plan -1, för att sedan byta plats till plan 1 i samband med Westpride som äger rum i juni. Utställningen stannar på Stadsbiblioteket till 20 augusti. 

Förutom målningarna som kom till under workshopen har Huldas hus och Emma Stüffe plockat in andra verk i utställningen.  

– Det finns även en del textilkonst och papperskreationer. Kvinnorna är så otroligt kreativa, säger Emma Stüffe.