Kan öppna nästa år. Kulturnämnden har nu beslutat att Lagerhuset blir platsen för det planerade kulturhuset för Göteborgs ungdomar. Dialogprocesser om husets innehåll pågår för fullt och om allt går enligt planen kan kulturhuset öppna i början av nästa år.

Scen för musik och teater, sångpedagogik, mode, kafé, lunchteater och center för hiphopen. Förslagen på vad ett framtida ungdomens kulturhus kan komma att innehålla är många. Sedan augusti pågår dialogprocesser för att ta reda på vad stadens unga önskar fylla huset med.

− De unga ska själva få vara med och bestämma. Vi har 19 ambassadörer som träffar ungdomar från hela Göteborg. De för dialoger på skolor, fritidsgårdar och stan, säger Daniel Andersson, som är chef för nybildade enheten Ung kultur på Göteborgs kulturförvaltning.

På torsdagen godkände kulturnämnden att det sedan tidigare planerade ungdomens kulturhus ska placeras i Lagerhuset vid Järntorget. Fördelarna med huset är att det är lättillgängligt, flexibelt och ligger centralt med bra närhet till kollektivtrafik.

Budgeten för verksamheten är 10 miljoner kronor per år från och med 2012.