Allt från föredragskvällar till möjligheten att klappa livs levande havsdjur i Akvariets så kallade klapptank. Det är vad som står på Sjöfartsmuseets program i höst. I oktober öppnar en helt ny utställning om Sveriges äldsta lapptäckesförening, Lapphexorna.

Sjöfartsmuseet satsar i höst på aktiviteter både i museet och utanför dess väggar. Varje lördag i september och oktober går det till exempel att ta en tur med Färjan 4, som beskrivs som museets största föremål.

För den som föredrar promenader ordnas även stadsvandringar.

I samband med Kulturnatta den 5 oktober öppnar utställningen ”För fulla klutar! Lapphexorna 20 år”. Den innehåller färgglada textilier med sjö och hav som sammanhållande tema och firar att lapptäckesföreningen Lapphexorna grundades i Göteborg för 20 år sedan.

Föredrag om ostindiefarare

Höstens föredragsserie är kopplad till museets pågående utställning ”Göt(h)eborg i världen”, om ostindiefarare nu och då. Bland annat kommer en journalist och en fotograf från Göteborgs-Posten för att berätta om sina upplevelser ombord på ostindiefararen Götheborg.

Sedan hösten 2006 pågår ett förnyelsearbete på Sjöfartsmuseet. Målet är att göra museet till en levande maritim mötesplats.